Modevakschool

Onze cursussen.

Algemeen:
De lessen worden gegeven op maandag t/m donderdag, zowel `s-morgens, 's-middags als `s-avonds. Een les duurt 2 uur.
De lessen worden gegeven in groepjes van ongeveer 8 personen waarbij een ieder grotendeels individueel begeleid wordt en ook zelf het werktempo kan bepalen.

De beginnerscursus is met name voor als je alleen maar wat meer wilt weten over zelf kleding maken voor eigen gebruik. Deze cursus kent geen examen.Wil je verder?
Voor diegenen die verder willen bestaat er de mogelijkheid tot diverse modules, die gezamelijk de totale opleiding tot Lerares-Coupeuse vormen.
Voor ieder onderdeel wordt gebruik gemaakt van 1 of 2 boeken, waarin de lesstof uitvoerig wordt behandeld en aan de hand daarvan worden er praktische werkstukken gemaakt.


Elk onderdeel kan worden afgerond met een examen.

De diverse modules zijn:

Modinette
Het tekenen van de basispatronen om zelf eenvoudige dames-, kinder- en vrijetijdskleding te kunnen maken.

Costumiere
Uitbreiding van de stof Modinette. De kimonomouw, het tailleren en figuuraanpassingen maken. Het begin van asymmetrische modellen.

Tailleuse
Rok- en veel broekmodellen en plooirokken. De Raglan en de toepassing van Coupenaden. Tevens het leren herkennen van stoffen- en warenkennis.Coupeuse
Mantelpakjes, mantels, gedrapeerde en asymmetrische modellen. Moeilijke mouwen, halsafwerkingen en kragen.

Coupeuse-leidster
Herenkleding en gelegenheidskleding voor dames met o.a. volants, draperieen en jabots. Uitgebreide stoffen- en warenkennis.Handwerkontwerpster
De basis van een groot aantal handwerktechnieken zoals macrame, kantklossen, quilting patchwork enz. breien, haken, guimpen.

Modiste
Het maken van allerlei accessoires zoals hoeden, tassen, sieraden en corsages.

Lerares-Coupeuse
Het uitwerken van zeer moeilijke modellen en bijzondere aandacht voor didaktiek.